Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 3
Recept: 479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 48 tim )
- Koka upp vatten, vinäger, socker och salt tills sockret är helt löst.
- Blanchera (snabbkoka) tomaterna i 15-30 sekunder i det kokande vattnet.
- Lägg tomaterna i en ren glasburk och häll på vinägerblandningen.
- Låt stå kallt i minst 2 dygn innan servering. Servera i en sallad eller som dekoration.
Kockens kommentar
Köp gärna cocktailtomater på kvist och blanchera tomaterna med kvistarna på.
Då blir smaken intensivare.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)