Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 78
            Kcal / portion: 120
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 48 tim )
- Koka upp vatten, vinäger, socker och salt tills sockret är helt löst. 
 - Blanchera (snabbkoka) tomaterna i 15-30 sekunder i det kokande vattnet.
 - Lägg tomaterna i en ren glasburk och häll på vinägerblandningen. 
 - Låt stå kallt i minst 2 dygn innan servering. Servera i en sallad eller som dekoration.
 
Kockens kommentar
Köp gärna cocktailtomater på kvist och blanchera tomaterna med kvistarna på. 
Då blir smaken intensivare.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)