
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1115 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 22%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min + 6 tim )
- Önskas tomatromantica så förbereds denna 2 dygn i förväg (se separat recept).
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skala och pressa vitlök.
- Koka upp kronärtskocksbottnar med grädde, vitlök och hälften av vinet i en kastrull. Låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
- Mixa blandningen med en stavmixer eller i matberedare, passera sedan genom en trådsil. Häll tillbaka mixen i kastrullen och låt den sjuda på lägsta värme.
- Tillsätt resten av vinet, citronsaft, salt och peppar. Smaka av och tillsätt den rivna parmesanosten och det urkramade gelatinbladet i smeten. Rör om noga så att gelatinet löser sig.
- Häll smeten i fyra serveringsskålar och ställ i kylskåp i minst 6 timmar. Garnera gärna med citron, marinerade kronärtskocksblad, parmaströssel och eventuell tomatromantica.
Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)