Blinier med lax (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ā 12 cm: 4

Lax varmrökt

200.0 

gram

Crčme fraiche el. gräddfil

2.0 

dl

Gräslök

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blinier med lax (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 415

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1661 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 206 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lax varmrökt 200.0 gram 20%

Crčme fraiche el. gräddfil 2.0 dl 39%

Gräslök 1.0 knippe 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim 15 min )

  1. Skär laxen i strimlor. Finhacka gräslöken.
  2. Skilj på äggula och äggvita i varsin skål.
  3. Värm mjölk till ca 37°C (fingervarmt). Smula och rör ut jästen i mjölken.
  4. Tillsätt mjöl, gräddfil, salt och äggula. Vispa till jämn smet. Täck med duk. Låt jäsa 0,5-1 timme i rumstemperatur.
  5. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner äggvitan i smeten.
  6. Grädda halvstora (12 cm) runda plättar på medelvärme. Vänd plättarna när de jäst upp och stelnat. Grädda ett par minuter på andra sidan.
  7. Serveras varm med lax och crčme fraiche blandat med gräslök.

Kockens kommentar

Blinier på ryskt vis serveras med smetana (rysk sur grädde), äkta rysk störkaviar och/eller med rökt lax i småbitar. Smetana finns inte att köpa i butik, men kan enkelt lagas (kräver dock 3 dagars förberedelsetid).

Recept på blinier

Blinier grundrecept

Blinier med löjrom

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem