
Blinis med löjrom (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1602 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Crème fraiche el. gräddfil 2.0 dl 40%
Gul lök 1.0 styck 3%
Gräslök? 0%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim 15 min )
- Laga blinier enligt grundrecept smet.
Sammanfattning:
*Skilj på äggula och äggvita.
*Ljumma mjölken (37 grader).
*Rör ut jästen i en kopp med lite mjölk.
*Vispa ut mjölet i resten av mjölken & öl.
*Tillsätt jäst, salt, äggula, vispa.
*Täck med duk, låt jäsa 1 timme eller mer.
*Vispa äggvita till hårt skum.
*Vänd ner äggvita och grädde.
*Grädda på medellåg värme. - Serveras varm med en matsked löjrom, eller forellrom, en matsked crême fraiche eller gräddfil och en sked finhackad lök. Blanda gärna lök med gräslök.
Kockens kommentar
Blinis på ryskt vis serveras med smetana (rysk sur grädde), äkta rysk störkaviar och/eller med rökt lax i små bitar. Smetana finns inte att köpa, men kan enkelt lagas (kräver dock 3 dagars förberedelsetid).
Grundrecept smet
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)