Nürnberger i bacon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal st: 8

Kockskolan:

 

Om fläsk och bacon >

 

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nürnberger i bacon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 0

Recept: 545 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 30%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 30 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om fläsk och bacon > Äts ej

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Linda in korvarna i bacon. Fäst gärna med en tandpetare för att hålla baconet på plats.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korvarna på medelhög värme tills baconet blir krispigt och gyllenbrunt.
  3. Plocka bort eventuella tandpetare och servera.

Kockens kommentar

Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitets­bestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Näringsberäkning
: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem