
Nürnberger i bacon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 0
Recept: 545 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 30%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Om korv, tillverkning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Linda in korvarna i bacon. Fäst gärna med en tandpetare för att hålla baconet på plats.
- Hetta upp en stekpanna och stek korvarna på medelhög värme tills baconet blir krispigt och gyllenbrunt.
- Plocka bort eventuella tandpetare och servera.
Kockens kommentar
Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitetsbestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv