Hallonpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/paj): 8

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hallonpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1811 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 79 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Se recept­alternativ nedan. Låt degen vila i kylskåp i 1 timme.
  2. Kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den.
  3. Sätt ugnen till 225ºC.
  4. Fyllning: Blanda hallon, socker och potatismjöl. Öka mängden potatismjöl om bären är blöta, i synnerhet om frysta bär används. Fyll pajformen med blandningen.
  5. Kavla ut resten av degen och skär den i smala remsor. Lägg remsorna i ett dekorativt mönster, galler eller liknande ovanpå pajen.
  6. Grädda mitt i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Servera: Dekorera med färska hallon, citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets krispiga pajdeg

Pâte brisée, fransk pajdeg

Söt pajdeg

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem