Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 285
            Kcal / portion: 226
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 1811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Se receptalternativ nedan. Låt degen vila i kylskåp i 1 timme.
 - Kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den. 
 - Sätt ugnen till 225ºC.
 - Fyllning: Blanda hallon, socker och potatismjöl. Öka mängden potatismjöl om bären är blöta, i synnerhet om frysta bär används. Fyll pajformen med blandningen.
 - Kavla ut resten av degen och skär den i smala remsor. Lägg remsorna i ett dekorativt mönster, galler eller liknande ovanpå pajen. 
 - Grädda mitt i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
 - Servera: Dekorera med färska hallon, citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås.