Falugryta med äpple
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Falugryta med äpple

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2413 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 378 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 28%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skär falukorven i bitar. Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen och rotselleri grovt. Skiva oliver. 
  2. Koka rotselleri tills den mjuknat (al dente) i cirka 8-10 minuter. Ta ur, låt rinna av.
  3. Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. Rör om.
  4. Tillsätt i pannan rotselleri, krossade tomater, oliver, grädde och äpple. Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 minuter.
  5. Lägg upp och garnera med persilja.

Kockens kommentar

Vanlig falukorv kan även bytas ut mot vegetarisk sojakorv eller kycklingkorv.

Passar till

Kokt ris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem