
Falugryta med äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2413 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skär falukorven i bitar. Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen och rotselleri grovt. Skiva oliver.
- Koka rotselleri tills den mjuknat (al dente) i cirka 8-10 minuter. Ta ur, låt rinna av.
- Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. Rör om.
- Tillsätt i pannan rotselleri, krossade tomater, oliver, grädde och äpple. Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 minuter.
- Lägg upp och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Vanlig falukorv kan även bytas ut mot vegetarisk sojakorv eller kycklingkorv.
Passar till
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv