
Falukorvssallad ā la Werner
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 809

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 23%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gul lök hackad 3.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Koka falukorven cirka 2 minuter i lättsaltat vatten på medellåg värme och låt sedan kallna.
- Skär osten i tunna skivor med osthyvel. Skär falukorv i bitar och gurka, paprika och selleri i tunna skivor.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Lägg upp på fat och ringla över dressing.
Kockens kommentar
Werner Vögeli var nestorn bland Sveriges mästerkockar, som tillsammans med Thore Wretman skapade det nya svenska köket. Världsberömd, hovtraktör och bl.a. tidigare delägare av Operakällaren. Werner ingick före sin bortgång i Kunskapskokbokens referensgrupp.