
Drunken chicken - kycklingklubba i romsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 720

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2881 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Så grillas kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida tills de har fått en fin gyllenbrun färg (helst i omgångar, dvs inte för mycket i pannan samtidigt). Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar.
- Stek samtidigt i annan panna på medelhög värme potatistärningarna i olja tills de är gyllenbruna (5-10 minuter). Salta.
- Lägg kycklingen åt sidan. Häll rom i pannan och sänk till medellåg värme. Vispa ner resten av smöret.
Kockens kommentar
Drunk chicken är kyckling som marinerats med alkohol. Här har vi pannstekt klubbor, men de kan också ugnslagas eller grillas. Se film > Så grillas kyckling.Passar till
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel