Drunken chicken - kycklingklubba i romsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Drunken chicken - kycklingklubba i romsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 720

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2881 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 12%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 361 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Så grillas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida tills de har fått en fin gyllenbrun färg (helst i omgångar, dvs inte för mycket i pannan samtidigt). Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar.
  3. Stek samtidigt i annan panna på medelhög värme potatistärningarna i olja tills de är gyllenbruna (5-10 minuter). Salta.
  4. Lägg kycklingen åt sidan. Häll rom i pannan och sänk till medellåg värme. Vispa ner resten av smöret.

Kockens kommentar

Drunk chicken är kyckling som marinerats med alkohol. Här har vi pannstekt klubbor, men de kan också ugnslagas eller grillas. Se film > Så grillas kyckling.

Passar till

Enkel grönsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem