
Syrlig potatis med Nürnbergerkorv
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1107 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatis. Låt den svalna. Skiva potatisen.
- Blanda vinäger, socker, vatten, senap, timjan, salt och peppar. Blanda med potatisen.
- Stek korven. Skiva den och blanda med potatisen.
- Serveras ljummen eller kall.
Kockens kommentar
I Tyskland äter man gärna syrlig potatis till kött och korv. Potatisen blandas därför lämpligtvis med en tysk korv som Nürnberger bratwurst. Det är en korv enligt gammalt 1300-talsrecept från staden Nürnberg i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.