Syrlig potatis med Nürnbergerkorv
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Senap svensk

1.0 

msk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Syrlig potatis med Nürnbergerkorv

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1107 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 328 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Senap svensk 1.0 msk 2%

Timjan färskhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis. Låt den svalna. Skiva potatisen.
  2. Blanda vinäger, socker, vatten, senap, timjan, salt och peppar. Blanda med potatisen.
  3. Stek korven. Skiva den och blanda med potatisen.
  4. Serveras ljummen eller kall.

Kockens kommentar

I Tyskland äter man gärna syrlig potatis till kött och korv. Potatisen blandas därför lämpligtvis med en tysk korv som Nürnberger bratwurst. Det är en korv enligt gammalt 1300-talsrecept från staden Nürnberg i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem