
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Solrosskott 1.0 förp. 1%
Havskräftor kokta 4.0 styck 12%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och skär avokado i bitar. Tärna tomaterna och skär purjolöken i skivor. Lägg allt i en skål. Pressa över citronjuice.
- Tvätta rucolasallaten och fördela den på tallrikar. Lägg på avokadosalladen och strö solrosskott över.
- Ta av stjärten från havskräftorna och skala den. Lägg huvudena som dekoration på tallrikarna. Mal svartpeppar över.
Tillhörande recept
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)