
Gratinerade havskräftor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 1004

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4016 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Tina kräftorna om de är frysta.
- Sätt ugnen på 275°C.
- Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.
- Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.
- Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.