Gräddstuvad renskav
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gräddstuvad renskav

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 887

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 582 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min + 30 min )

  1. Förbered: Tina skav om fryst (det tar cirka 30 minuter). Rensa och hacka svamp i små bitar. Skala och hacka lök. Hacka gräslök.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Stek svampen i torr panna tills fukt slutat komma ut i pannan. Tillsätt smör
    Hetta upp smör och stek svamp i 3-5 minuter. Tillsätt lök och renskav. Stek tills alltsammans tagit färg. Salta och peppra.
  4. Sänk värmen till medellåg och häll på grädde, viltfond och timjan. Låt småkoka i 3-5 minuter.
  5. Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. Garnera med hackad gräslök.

Kockens kommentar

Allra godast är råa lingon blandat med lite socker. Det ger en härlig syrlig norrländsk touch till anrättningen.

Passar till

Rårörda lingon

Rårörda tranbär

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem