
Gräddstuvad renskav
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 887

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3546 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min + 30 min )
- Förbered: Tina skav om fryst (det tar cirka 30 minuter). Rensa och hacka svamp i små bitar. Skala och hacka lök. Hacka gräslök.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Stek svampen i torr panna tills fukt slutat komma ut i pannan. Tillsätt smör
Hetta upp smör och stek svamp i 3-5 minuter. Tillsätt lök och renskav. Stek tills alltsammans tagit färg. Salta och peppra. - Sänk värmen till medellåg och häll på grädde, viltfond och timjan. Låt småkoka i 3-5 minuter.
- Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. Garnera med hackad gräslök.
Kockens kommentar
Allra godast är råa lingon blandat med lite socker. Det ger en härlig syrlig norrländsk touch till anrättningen.