Pocherade vaktelägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ägg/portion: 4

Kockskolan:

 

Så kokas ägg >

 

 

Om pochering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pocherade vaktelägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0

Recept: 140 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 11%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 22 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas ägg > Äts ej

Om pochering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Blanda lika delar ättikssprit och vatten i en bunke.
  2. Picka en öppning runt skalet med vass kniv och knäck äggen i ättiksvattnet som skall täcka äggen. Låt stå cirka 5 minuter.
  3. Ta fram en annan skål med iskallt vatten.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
  5. Stjälp försiktigt ner ägg med ättiksvatten i det kokande vattnet. Låt pochera (sjuda) på svag värme i 1 minut.
  6. Lyft ur äggen försiktigt med sked eller hålslev. Lägg dem i iskallt vatten så att kokningen avstannar.
  7. Servera gärna äggen som plockmat tillsammans med någon kryddig sås till exempel sötsur chilisås. Eller använd dem i en sallad.

Kockens kommentar

Vaktelägg kokas inte på vanligt sätt för att de då är svåra att skala. Läs mer om olika tillagningssätt > klicka på ingrediensen Vaktelägg. Ett enklare sätt att pochera äggen är att knäcka äggen i en skål och försiktigt hälla på saltat kokt vatten, men de blir inte lika vackra (= bild ovan). Läs mer > Så kokas ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem