
Pocherade vaktelägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0
Recept: 140 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Blanda lika delar ättikssprit och vatten i en bunke.
- Picka en öppning runt skalet med vass kniv och knäck äggen i ättiksvattnet som skall täcka äggen. Låt stå cirka 5 minuter.
- Ta fram en annan skål med iskallt vatten.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
- Stjälp försiktigt ner ägg med ättiksvatten i det kokande vattnet. Låt pochera (sjuda) på svag värme i 1 minut.
- Lyft ur äggen försiktigt med sked eller hålslev. Lägg dem i iskallt vatten så att kokningen avstannar.
- Servera gärna äggen som plockmat tillsammans med någon kryddig sås till exempel sötsur chilisås. Eller använd dem i en sallad.