
Ärtpurépuck, cylinder
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1576 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag av den från plattan. Lägg i ärterna och låt ligga i cirka 5 minuter.
- Vispa grädde till ett hårt skum.
- Lägg ärtor och citronjuice i en matberedare och kör till fin puré, eller använd mixer. Tillsätt ägg under mixningen och smaka av med kryddor.
- Sluta mixa och blanda försiktigt ner grädden i purén.
- Placera ut ringformar på tallrikar. Fyll ringarna med puré och ställ in i kylskåpet i minst 1 timme.
- Ta ut purén. Ta av ringarna försiktigt.
Garnera gärna med en persiljekvist.
Passar t.ex. till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)