
Gurkostmousse (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min + 2 tim )
- Riv gurkan fint (spara 3-4 skivor till dekoration). Salta gurkan och låt vattnet rinna av i durkslag i cirka 40 minuter. Pressa ur den sista vätskan och torka med hushållspapper.
- Lägg gelatin i ljummet vatten och låt det lösa sig.
- Blanda alla ingredienser.
- Smörj en avlång brödform med olivolja och häll i gurkröran. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
- Ta försiktigt ut moussen ur formen och dekorera med gurkskivor.
- Servera gärna moussen tillsammans med ett gott bröd.