Gurkostmousse (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Skivor (20/sats): 20

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

Om gelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gurkostmousse (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 53 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Om gelé > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min + 2 tim )

  1. Riv gurkan fint (spara 3-4 skivor till dekoration). Salta gurkan och låt vattnet rinna av i durkslag i cirka 40 minuter. Pressa ur den sista vätskan och torka med hushållspapper.
  2. Lägg gelatin i ljummet vatten och låt det lösa sig.
  3. Blanda alla ingredienser.
  4. Smörj en avlång brödform med olivolja och häll i gurkröran. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
  5. Ta försiktigt ut moussen ur formen och dekorera med gurkskivor.
  6. Servera gärna moussen tillsammans med ett gott bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem