
Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2093 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
Borsta och skrapas musselskalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en stor stekkastrull i matfett på medelhög värme i ett par minuter utan att bränna.
Tillsätt vin och kryddor i kastrullen. Koka upp och lägg i musslorna. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. De som inte öppnat sig kastas. Finhacka persilja och tillsätt mot slutet.
Servera musslorna med sitt spad direkt i djupa tallrikar. Servera gärna ett gott vitt bröd till, som doppas i musselspadet.
Kockens kommentar
Musslor som får koka för länge blir sega. Rätten fungerar utmärkt även som förrätt. Minska i så fall mängden till hälften.