
Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk lätt måltid eller tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 2
Recept: 912 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala rotsellerin och skär den 1,5 cm tjocka skivor. Stansa ut biffar med en formring.
- Koka skivorna i lättsaltat vatten cirka 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.
- Panera: Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik. Häll ut ströbröd på en flat tallrik. Vänd selleribiffarna först i äggvispet och därefter i ströbröd. Låt vila en stund.
- Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna utan att bränna dem, tills de blir gyllenbruna.
- Hetta upp olivolja i en annan stekpanna och stek den färska spenaten på medelhög värme tills den blir krispig (cirka 1 minut).
- Varva rotselleribiffar med spenat. Salta och peppra. Garnera med en kvist timjan.