
Busano - ångkokta snäckor (tapas)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 0
Recept: 317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Finhacka vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlöken på medelvärme i cirka 2 minuter (den får inte brännas, då smakar den illa). Klipp persilja i vitlöksoljan och tillsätt lite salt och peppar.
- Ångkoka sniglarna i cirka 5 minuter, eller lägg dem i vattenbad över kokande vatten i cirka 7 minuter.
- Lägg upp sniglarna på fat och ringla över vitlöks- och persiljeoljan. Servera sniglarna med en citronskiva till.