
Scrambled egg, bacon and sausage
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 331

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1326 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 28%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Värm ugnen till 220ºC.
- Lägg bacon på ett galler över en långpanna så att fettet kan rinna av. Grädda dem i ugnen tills de blir krispiga (cirka 10 minuter).
- Hetta upp smör i stekpanna och tillsätt ägg och lite vatten. Stek på medellåg värme. Rör om med trägaffel i pannan tills äggröran stannat sig, blivit en krämig röra (cirka 2 minuter). Salta och peppra.
- Stek korvarna i en annan panna i lite matfett tills de fått fin färg, cirka 3 minuter.
Kockens kommentar
Lite enklare: Korvarna kan stekas i ugnen tillsammans med baconet, eller så kan man steka bacon i pannan tillsammans med korvarna. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.