
Atun bonito - Tonfisk med grillad paprika (tapas)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 0
Recept: 583 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Paprika röd 2.0 styck 13%
Olivolja till stekning 1.0 msk 19%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Värm ugnen till 280°C och grilla paprikor tills de får svarta blåsor (cirka 10 minuter).
- Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt igen och låt ligga i cirka 10 minuter. Skölj dem sedan under kallt vatten, riv av skalet och grilla på högsta värme i grillpanna i cirka 2 minuter. Salta och peppra.
- Grilla tonfisk i olivolja i grillpanna på medelhög värme i cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär tunna skivor av tonfisken. Lägg upp på tallrik och servera.
Kockens kommentar
Spanska: Atun bonito = vacker tonfisk.