Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sousvide >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 1104

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4414 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 719 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sousvide > Äts ej

...

Skapat av
D Gripevall

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Kött: Rulla in köttet i plastfolie och sedan i aluminiumfolie. Sätt i ugn cirka 1 timme, till innetemperatur är 60-65°C.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Gratäng: Skala och hacka potatis, lök och vitlök. Lägg i kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Låt småkoka tills krämigt. Häll över i en ugnssäker form och ställ in i ugn i cirka 20 minuter, tills fin gyllenbrun färg.
  5. Sås: Koka ner vinet tills 2/3-delar återstår. Tillsätt socker, fond, soja och koka in det i ytterligare några minuter. Vispa ner smör klickvis. När de första klicken löst sig i såsen, ta en ny klick. Smaka av med salt. Vispa ner lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Rör om i 3-5 minuter. Såses skall dock vara lättflytande.
  6. Tillbehör: Ansa rotsaker/grönsaker och skär i bitar. Koka upp vatten och förväll. Morötter i 5 minuter, broccoli och sparris 2 minuter.
  7. När köttet är klart i ugnen, ta ut och bryn runt om i en panna på högsta värme.  

Kockens kommentar

Sous vide (fr. sous vide = "i tomrum") är en speciell tillagningsmetod där varan vakuumförpackas i plastpåse som sedan sjudes i vatten på låg värme  (55-60°C) i flera timmar. Man måste då ha tillgång till vakuummaskin och helst också en speciell kokapparat. Läs mer > Om sousvide. Där finns också film som visar tillagningssättet. Det här receptet är en variant när man inte har tillgång till rätt utrustning.

Passar till

Mörk rödvinssås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem