
Kycklingpaj med svamp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 719

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min + 1 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Sänk ugnsvärmen till 175°C.
- Fyllning: Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar.
- Fräs löken i lite smör på medellåg värme i cirka 5 minuter utan att bränna. Lägg över i en bunke.
- Höj värmen och stek kycklingen ett par minuter. Rör om. Lägg över i bunken.
- Stek bacon och svamp på medelhög värme tills det tagit färg. Lägg i bunken.
- Tillsätt crème fraiche i bunken, rör om. Smaksätt med portvin, salt, peppar och lite fond. Fyll pajformen med fyllningen.
- Grädda pajen i cirka 30 minuter tills allt är genomvarmt.
- Servera: Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.
Kockens kommentar
Portvinet kan utelämnas om så önskas. Vinet ger dock extra smak. Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.