
Grönsallad med kokt lax, lätt måltid av restmat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3147 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Baguette, bagett 1.0 styck 21%
Dressing 1.0 dl 13%
Örtsalt ¤ 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (12 min + 30 min )
- Koka lax om den inte redan är färdig.
- Ansa och skölj grönsakerna. Låt rinna av. Skär av sparrisens nedre torra del.
- Koka upp vatten och koka sparrisen al dente i cirka 5 minuter.
- Lägg upp salladsblad på tallrikar. Lägg på sparris, lax och crème fraiche. Dra några varv med pepparkvarnen över. Klipp över lite persilja.
- Servera salladen med dressing, bröd och örtsalt till.
Kockens kommentar
Detta är en lätt måltid lämpligen tillagad av kokta laxrätter. Variera ingredienser enligt eget tycke och tillgång. Fungerar även väl som en förrätt.