
Ingefärssås med saffran och lakritstouch
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 463

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2186 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 43%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till skaldjur > Äts ej
Så monterar man > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Finriv ingefära.
- Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran i en kastrull på medellåg värme. Låt småkoka några minuter.
- Montera: Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Anissprit har lakritssmak. Såsen passar till exempel till skaldjur.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)