
Hummer med ingefärssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
- Finriv ingefära och limeskal. Finhacka dill.
- Raita: Koka upp vatten och skålla (lägg i)tomaterna 10 sekunder. Spola dem i kallt vatten och skala. Dela dem på mitten och gröp ur kärnhuset. Tärna tomaterna i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
- Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
- Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Är ävenledes en utmärkt förrätt. Halvera i så fall mängden hummer. Kan tillredas i förväg. Ställ hummer och raita kallt. Värm upp såsen före servering och lägg upp.
Köttandelen i en kokt hummer utgör cirka 1/4-del av totalvikten. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Läs mer > Klicka på ingrediens hummer.
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.