
Klyftig citronpotatis i panna
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 14
Recept: 742 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vattenförändringar > Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Om råstekning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala potatis och skär i klyftor. Skär även citron i klyftor.
- Koka potatis med citron i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Tag ur och låt rinna av.
- Värm matfett i panna på medelhög värme. Stek potatis och citroner cirka 10 minuter, tills potatisen fått fin färg och mjuknat. Salta lätt.
Kockens kommentar
Den här potatisen benämns inte råstekt eftersom den förkokats. Läs mer > Om råstekning.
Näringsberäkning: Klyftad rå potatis som steks tappar 30% av sin vattenhalt. Detta beaktas automatiskt i systemet om man väljer ingrediens Potatis klyftad (läs mer > Om vattenförändringar). Samtidigt suger klyftorna upp en del stekfett, cirka 3% av potatisens råvikt, vilket ger en fetthalt på 4%. Fettupptaget registreras inte automatiskt, utan måste införas som ingrediens "Fettupptag vid stekning" (läs mer > Om fettupptag).