Friterad potatis med rom (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterad potatis med rom (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 45

GBR (GI) / port: 3

Recept: 540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 46 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala potatis och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
  2. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera potatisen cirka 4 minuter så att de får fin färg. När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten).
  4. Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
    Servera med gräddfil som tillbehör.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem