
Friterad potatis med rom (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 45

GBR (GI) / port: 3
Recept: 540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så friteras rotfrukter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala potatis och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera potatisen cirka 4 minuter så att de får fin färg. När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten).
- Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
Servera med gräddfil som tillbehör.