
Varma kikärter med soltorkade tomater
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1285 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skär löken i skivor, separera ringarna. Skär de soltorkade-, de färska tomaterna och gurkan i mindre bitar. Finhacka rosmarin.
- Hetta upp olja i stekpanna och fräs lök samt rosmarin på medelvärme 2-3 minuter. Tillsätt fond, tomat och gurka. Låt sjuda tills all vätska är borta.
- Häll bort kikärtsspadet och skölj dem rikligt i kallt vatten. Lägg dem i pannan. Tillsätt soltorkade tomater, kapris, vinäger. Låt det bli varmt. Servera med en klick gräddfil.