Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 165
            Kcal / portion: 301
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 1204 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Tvätta och strimla sallat. Rensa hummern.
 - Blanda remouladsåsen i en skål med ketchup och smaka av med tabasco.
 - Bred matfett på brödet. Lägg på sallat, sås och hummer. Krydda med svartpeppar. Servera en citronklyfta till.
 
Kockens kommentar
Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
| Hummer | Vikt  | Ätbart  | Köttvikt  | 
Liten  | 400 g  | 135 g  | 95 g  | 
Medel  | 600 g  | 200 g  | 145 g  | 
Stor  | 800 g  | 270 g  | 190 g  | 
Större  | 1000 g  | 330 g  | 240 g  | 
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.