Hummersmörgås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas hummer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hummersmörgås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1204 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 183 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas hummer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Tvätta och strimla sallat. Rensa hummern.
  2. Blanda remouladsåsen i en skål med ketchup och smaka av med tabasco.
  3. Bred matfett på brödet. Lägg på sallat, sås och hummer. Krydda med svartpeppar. Servera en citronklyfta till.

Kockens kommentar

Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g


Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong. 

Alternativ

Hemlagad remouladsås

Koka hummerbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem