Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1204 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Tvätta och strimla sallat. Rensa hummern.
- Blanda remouladsåsen i en skål med ketchup och smaka av med tabasco.
- Bred matfett på brödet. Lägg på sallat, sås och hummer. Krydda med svartpeppar. Servera en citronklyfta till.
Kockens kommentar
Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.