
Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 707

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 1.2 kilo 19%
Brysselkål färsk 300.0 gram 2%
Vinbärsgelé 2.0 dl 15%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Krydda kalkonen med timjan, rosmarin, salt och peppar. Lägg kalkon och smör i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 30-50 minuter till kärntemperatur 70°C. Ta ut köttet och låt vila 10-20 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Ansa och koka brysselkål i 5-10 minuter.
- Sås: Häll grädde och fond i en kastrull. Koka upp. Smaka av med lite steksky, citronjuice, salt och peppar. Färga med några droppar matlagningssoja. Låt småkoka i cirka 5 minuter. För tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.
Kockens kommentar
Kalkon är en stor hönsfågel med stor viktvariation. Stektiden kan därför variera och stektermometer rekommenderas. Överstekt kalkon blir torr och tråkig.
Tips!
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel