Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Potatis

1.2 

kilo

Brysselkål färsk

300.0 

gram

Vinbärsgelé

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gratinerat kalkonbröst med citronsky

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 707

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 462 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 1.2 kilo 19%

Brysselkål färsk 300.0 gram 2%

Vinbärsgelé 2.0 dl 15%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 180°C. 
  2. Krydda kalkonen med timjan, rosmarin, salt och peppar. Lägg kalkon och smör i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 30-50 minuter till kärntemperatur 70°C. Ta ut köttet och låt vila 10-20 minuter.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Ansa och koka brysselkål i 5-10 minuter.
  5. Sås: Häll grädde och fond i en kastrull. Koka upp. Smaka av med lite steksky, citronjuice, salt och peppar. Färga med några droppar matlagningssoja. Låt småkoka i cirka 5 minuter. För tjockare sås, tillsätt lite matlagnings­mjöl och låt koka i 3 minuter.

Kockens kommentar

Kalkon är en stor hönsfågel med stor viktvariation. Stektiden kan därför variera och stektermometer rekommenderas. Överstekt kalkon blir torr och tråkig.

Tips!

Tips kalkonrester

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem