Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om cajunköket >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 66

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 583 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om cajunköket > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Ansa och strimla paprika. Skiva den gröna delen av purjolöken.
  2. Ratatuille: Häll vatten, purjo, paprika och krossade tomater i en stekpanna och låt småkoka på låg värme i 45 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Gärna rikligt med tabasco.
  3. Skala och koka ev. potatis.
  4. Vänd alligatorfiléerna i mjöl. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek under lock på medelhög värme filéerna i 5 minuter på var sida.
  5. Skär köttet i bitar. Lägg upp ratatouillen på tallrik och köttet ovanpå.

Kockens kommentar

Krokodil (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur. Hur det smakar? Ett mellanting mellan stekt plattfisk och kyckling. Gott, men inte unikt. Bör passa de flestas smak. Köttet är magert med hög proteinhalt. Svans och käkparti smakar bäst.

Passar till

Kokt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem