Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 1206

GBR (GI) / port: 17
Recept: 4824 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vindruvor 8.0 styck 2%
Grönmögelost 4.0 bitar 18%
Frukt eller bär 8.0 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Hårdkoka äggen, låt svalna och skiva dem.
- Riv pepparrot, vispa grädde, blanda. Rulla in pepparrotsgrädden i tunna renstekskivorna.
- Skär formbrödet på längden. Bred smör på brödet. Lägg salladsblad i botten.
- Börja med ägg och sill, fortsätt sedan med räkor med lite gravlaxsås eller majonnäs, lax, skinka, salami, rensteksrullen, brie, några halva druvor, grönmögelost och sist någon frukt till exempel jordgubbar. Peppra räkorna.
Kockens kommentar
En landgång byggs upp enligt eget tycke och beroende på vad man har hemma. Ingredienserna sorteras på ett långt bröd ("landgångsplanka") som ett smörgåsbord med förrätt, huvudrätt (fisk, kött) och efterrätt (ost, frukt).