Enkel chokladsås till fisk
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 402
            Kcal / portion: 550
            GBR (GI) / port: 18
Recept: 2202 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 21%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Om vinsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Smält choklad i vattenbadskastrull (läs mer, klicka på > Koka i vattenbad). 
 - Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka några minuter.
 - Tag av från plattan och häll i chokladen under vispning. Smaka av med salt, peppar och socker. Värm på inför servering.
 
Kockens kommentar
Chokladsås till fisk? Låter det vansinnigt? Ja, men snarare vansinnigt gott! Prova. Vattenbad = liten kastrull stående i större med vatten.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)