
Enkel chokladsås till fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 402

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2202 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 21%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Om vinsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Smält choklad i vattenbadskastrull (läs mer, klicka på > Koka i vattenbad).
- Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka några minuter.
- Tag av från plattan och häll i chokladen under vispning. Smaka av med salt, peppar och socker. Värm på inför servering.
Kockens kommentar
Chokladsås till fisk? Låter det vansinnigt? Ja, men snarare vansinnigt gott! Prova. Vattenbad = liten kastrull stående i större med vatten.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)