Linspuré
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Linspuré

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 330

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 259 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva morot, lök och vitlök.
  2. Lägg linser, morot, lök, vitlök, späck, fond, vatten och timjan i en kastrull. Koka upp och låt koka svagt i 7 minuter. Klipp i persilja och koka i ytterligare 3 minuter.
  3. Tag av kastrullen från värmen. Sila av hälften av spadet. Häll resten i en matberedare (eller använd mixerstav) och mixa till slät puré.
  4. Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar. Värm eventuellt på purén före servering om den har kallnat.

Kockens kommentar

Passar både till kött och fisk.

Passar till

Piggvar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem