Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 330

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva morot, lök och vitlök.
- Lägg linser, morot, lök, vitlök, späck, fond, vatten och timjan i en kastrull. Koka upp och låt koka svagt i 7 minuter. Klipp i persilja och koka i ytterligare 3 minuter.
- Tag av kastrullen från värmen. Sila av hälften av spadet. Häll resten i en matberedare (eller använd mixerstav) och mixa till slät puré.
- Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar. Värm eventuellt på purén före servering om den har kallnat.
Kockens kommentar
Passar både till kött och fisk.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)