
Knaperstekt kyckling med hasselbackspotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2558 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Repa av timjansbladen. Skala vitlök. Förbered grönsaker.
- Potatis: Skala potatis och skär 10-15 snitt i varje utan att skära helt igenom (läs mer, se recept > Hasselbackspotatis). Lägg dem i en smord (smörad) ugnssäker form så att de inte bränner fast. Lägg en klick matfett på varje potatis. Sätt mitt i ugnen i 45 minuter. Efter halva tiden pensla med ytterligare smält matfett, salta och strö på riven ost.
- Enkelpanera: Salta och peppra kycklingbitarna. Vänd bitarna i vetemjöl på en tallrik. Läs mer > Så panerar man.
- Steka: Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme och bryn kycklingen runt om. Tillsätt vitlöksklyftor och timjan. Efterstek på medellåg värme i cirka 30 minuter. Vänd köttet några gånger och se till att de inte svartbränns.
- Sås: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk i panna på medelvärme ett par minuter. Tillsätt vinäger, vatten, fond. Höj värmen och koka ner till halv volym. Sila såsen. Koka upp på nytt och vispa ner en klick kallt smör. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Lättkoka grönsakerna i högst 5 minuter och skär dem sedan i vackra bitar, som på bilden.
Kockens kommentar
Ett elegant sätt att servera rotfrukter är att, som på bilden, snitta dem rakt respektive snett i vardera änden och därefter ställa upp dem på tallriken.
Så tillagas
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel