Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2643 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Kräftor: Frysta kräftor tinas. Råa kräftor kokas (se separat recept > Hemkokta havskräftor).
- Förberedelser: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär tomater och paprika i bitar. Skiva korv. Ansa musslor, kasta dåliga (klicka på varan i ingredienslistan för information).
- Ris: Fräs hälften av löken i en stor gryta på svag värme med lite olja i 5-7 minuter. Tillsätt saffran och blanda ner riset. Tillsätt vatten + fond. Koka på låg värme cirka 20 minuter.
- Kyckling: Bryn kycklingdelarna i panna med lite olja till vacker färg. Salta, peppra och efterstek på låg värme i 5-10 minuter.
- Musslor: Fräs resterande lök i olja i 5-7 minuter. Häll på vin, tillsätt musslor. Lägg på locket och koka på medelhög värme i cirka 5 minuter. Musslorna är klara när de öppnar sig.
- Paella: Blanda alla ingredienser och lägg på lock. Värm upp. Tillsätt eventullt mer vatten så att paellan är saftig.
Kockens kommentar
En spansk rätt med ursprung från Valencia. Namnet paella = panna på katalanska, dvs paella kan innehålla lite vad som helst bara den lagas i sådan panna. Denna klassiska rätt innehåller många ingredienser.