
Basilikaköttbullar med svamprisoni
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 679

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2714 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Risoni pastakorn 5.0 dl 22%
Svamp 150.0 gram 1%
Parmesan 0%
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Hacka basilika och blanda sedan alla färsingredienser i en skål. Forma färsen till små runda köttbullar.
- Rensa och finhacka svamp.
- Koka risoni enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten (cirka 10 minuter).
- Stek svampen torr i stekpanna utan fett på medelhög värme. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg.
- Riv ost. Blanda risoni med svamp. Salta, peppra och strö över ost.
- Hetta upp matfett i en stekpanna på hög värme och bryn köttbullarna tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka tills genomstekta.
Kockens kommentar
Risoni finns att köpa i handeln. Det är pastakorn som ser ut som ris. Klicka på ingrediensen för mer information.