Krustader med kycklingleversauté (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 12

 

Kockskolan:

 

Om krustader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krustader med kycklingleversauté (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1461 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 47 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om krustader > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tina levern om den är fryst. Torka av den noga och skär den i småbitar. Finhacka svampen.
  2. Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
  3. Torrstek svampen i en panna på medelhög värme tills allt utrinnande vatten har kokat bort.
  4. Tillsätt lite smör och levern. Strö över lite mjöl. Stek i ett par-tre minuter. Rör om.
  5. Tillsätt grädde, fond, starkvin och apelsin­juice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda en stund tills såsen tjocknat något. Späd med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och peppra.
  6. Fyll krustaderna med sautén, garnera med färsk timjan och servera.

Kockens kommentar

Bäst är om man själv tillagar krustaderna. De färdiglagade krustaderna som finns i handeln varken smakar särskilt gott eller fungerar speciellt väl. Med fuktiga ingredienser mjuknar dessa snabbt, vilket inte hemlagade gör. Hemlagade blir krispiga och smakrika. Se recept > Hemlagade krustader. Läs mer om krustader > klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagade krustader

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem