
Krustader med kycklingleversauté (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1461 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Tina levern om den är fryst. Torka av den noga och skär den i småbitar. Finhacka svampen.
- Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
- Torrstek svampen i en panna på medelhög värme tills allt utrinnande vatten har kokat bort.
- Tillsätt lite smör och levern. Strö över lite mjöl. Stek i ett par-tre minuter. Rör om.
- Tillsätt grädde, fond, starkvin och apelsinjuice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda en stund tills såsen tjocknat något. Späd med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och peppra.
- Fyll krustaderna med sautén, garnera med färsk timjan och servera.