Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och tärna potatis. Dra av skinnet på korven. Skala och hacka lök.
- Bryn potatis i rikligt med matfett på högsta värme i cirka 10 minuter tills lätt brynt. Lägg över på hushållspapper för fettavrinning.
- Sänk värmen till medel. Fräs lök mjuk och glansig utan att bränna. Krydda med mejram, salt och peppar.
- Hetta upp matfett i en annan panna och stek korven på hög värme, tills den fått fin färg.
- Stek ägg på medelhög värme.
- Servera med gurka och/eller rödbetor. Garnera med persilja eller annat grönt.
Kockens kommentar
Det går lika bra att steka kokt restpotatis, som dock steks kortare tid på lite lägre värme. Stångkorven kan bytas ut mot isterband eller annan önskvärd korv.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv