Svamptimbal (tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 211
            Kcal / portion: 170
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om timbal > Äts ej
Platå (traktörpanna) > Äts ej
Så kokas grönsaker > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen till 150ºC.
 - Rensa och finhacka lök och svamp. 
 - Stek svampen i torr panna tills ingen vätska längre sipprar ut i pannan. Tillsätt smör och lök, fräs det på medelvärme i cirka 5 minuter utan att bränna.
 - Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll över i bunke. 
 - Tillsätt ägg. Mixa lätt med mixerstav. Är ingredienserna mycket finskurna, kan man handvispa i stället.
 - Smöra 4 små ugnsfasta formar. Fördela smeten i formarna.
 - Ställ formarna på en djup ugnsplåt. Fyll på 2 centimeter vatten på plåten. Kan också kokas under lock i en platå eller gryta med lite vatten. Läs mer > Så kokas ägg.
 - Tillagas tills smeten precis har stelnat. Det kan ta 10-20 minuter beroende på hur tjock smeten är.
 - Ta ut och lägg upp. Serveras varm.
 
Kockens kommentar
Att tillaga i små formar kallas cocotte (sv. kokott). Ingår ägg talar om "Oeuf en cocotte". Läs mer > Så kokas ägg.Alternativ
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)