
Svamptimbal (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0
Recept: 679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om timbal > Äts ej
Platå (traktörpanna) > Äts ej
Så kokas grönsaker > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen till 150ºC.
- Rensa och finhacka lök och svamp.
- Stek svampen i torr panna tills ingen vätska längre sipprar ut i pannan. Tillsätt smör och lök, fräs det på medelvärme i cirka 5 minuter utan att bränna.
- Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll över i bunke.
- Tillsätt ägg. Mixa lätt med mixerstav. Är ingredienserna mycket finskurna, kan man handvispa i stället.
- Smöra 4 små ugnsfasta formar. Fördela smeten i formarna.
- Ställ formarna på en djup ugnsplåt. Fyll på 2 centimeter vatten på plåten. Kan också kokas under lock i en platå eller gryta med lite vatten. Läs mer > Så kokas ägg.
- Tillagas tills smeten precis har stelnat. Det kan ta 10-20 minuter beroende på hur tjock smeten är.
- Ta ut och lägg upp. Serveras varm.
Kockens kommentar
Att tillaga i små formar kallas cocotte (sv. kokott). Ingår ägg talar om "Oeuf en cocotte". Läs mer > Så kokas ägg.Alternativ
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)