Tjäder i svart vinbärssås och med hasselbackspotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Potatis

16.0 

styck

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Ströbröd

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tjäder i svart vinbärssås och med hasselbackspotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 754

GBR (GI) / port: 5

Recept: 6030 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 407 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 16.0 styck 18%

Smör normalsaltat 100.0 gram 12%

Ströbröd 3.0 msk 2%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Finns hjärtat med, lägg det i fågeln. Salta och peppra invändigt och utvändigt. Lägg späck eller bacon ovanpå. Bind ihop benen med snöre.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tillred potatis enligt separat recept. Tid cirka 1 timme.
  4. Bryn vardera sidan av fågeln i panna på medelhög värme till fin yta. Lägg fågeln brevid potatisen på ungsgaller med plåt under. Stektid ca 1 timme, se nedan. Ta ut fågeln och låt vila 15 minuter. Skär upp.
  5. Sås: Skala och finhacka lök och rotsaker. Fräs i matfett med persilja några minuter. Tillsätt vatten, fond, rödvin, lite steksky. Sila såsen i en kastrull. Tillsätt en klick smör och vinbär. Låt sjuda ca 5 minuter.

Kockens kommentar

Stektid är lite knepigt då fågelns storlek kan variera kraftigt (1-3 kg) 30-75 min. Stektermometer kan fungera på större fågel. Innertemperatur 65 grader = medium (bild).

 

Tillhörande recept

Hasselbackspotatis

Kokta grönsaker

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem