
Kycklingleversauté
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2887 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Fryst lever skall vara tinad och avtorkad. Putsa levern och skär i småbitar. Skölj och skiva svamp. Förbered sallad.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Stek svampen utan matfett i panna på medelhög värme, tills allt vatten i pannan har kokat bort. Lägg åt sidan.
- Stek levern lätt i matfett på medelvärme i 2-3 minuter. Rör om.
- Tillsätt svampen och rör ner mjöl. Späd med vatten+fond, grädde, vin och apelsinjuice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta, peppra.
- Lägg upp ris i en ring och sautén i mitten.
Kockens kommentar
Starkvinet kan utelämnas. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sautén passar även bra till att fylla krustader.