Kycklingleversauté
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingleversauté

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2887 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 562 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Fryst lever skall vara tinad och avtorkad. Putsa levern och skär i småbitar. Skölj och skiva svamp. Förbered sallad.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Stek svampen utan matfett i panna på medelhög värme, tills allt vatten i pannan har kokat bort. Lägg åt sidan.
  4. Stek levern lätt i matfett på medelvärme i 2-3 minuter. Rör om.
  5. Tillsätt svampen och rör ner mjöl. Späd med vatten+fond, grädde, vin och apelsinjuice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta, peppra.
  6. Lägg upp ris i en ring och sautén i mitten.

Kockens kommentar

Starkvinet kan utelämnas. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sautén passar även bra till att fylla krustader.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem