Crępes ā la Danny Kaye
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal crępes: 12

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crępes ā la Danny Kaye

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2487 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 106 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Fransk crępessmet (läs mer > Crępes salées). Blanda vätska, ägg och salt i en bunke. Vispa ner mjöl, lite i taget, till en klimpfri smet. Smält smör och tillsätt. Smeten skall vara som ovispad grädde i konsistens. Ställ in i kylskåpet i 2 timmar.
  2. Grädda: Fetta in en panna tunt med olja. Grädda crępes på medelhög värme. Lägg åt sidan på fat. Crępes kan förberedas i god tid.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Fyllning: Skär av sparrisen övre del (3 cm). Riv ost. Fyll varje crępes med 1,5 msk riven ost, tunt skivat smör och 3 knoppar. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Strö riven ost över och några klickar smör.
  5. Gratinera cirka 10 minuter, tills osten fått fin färg.

Kockens kommentar

Egentligen skall det vara vita sparrisknoppar, men vi har valt grön sparris och större delen av sparrisen av ekonomiska skäl. Danny Kaye (1913-1987) född David Daniel Kaminsky var världsberömd, sjungande film­komiker på 1940- och 50-talet. Fick en Oscar 1954. Aktivt engagerad för FN:s barnfond.

Alternativ

Crępes salée grundrecept

Crepes ā la prins Bertil

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem