
Crępes ā la Danny Kaye
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2487 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Fransk crępessmet (läs mer > Crępes salées). Blanda vätska, ägg och salt i en bunke. Vispa ner mjöl, lite i taget, till en klimpfri smet. Smält smör och tillsätt. Smeten skall vara som ovispad grädde i konsistens. Ställ in i kylskåpet i 2 timmar.
- Grädda: Fetta in en panna tunt med olja. Grädda crępes på medelhög värme. Lägg åt sidan på fat. Crępes kan förberedas i god tid.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Fyllning: Skär av sparrisen övre del (3 cm). Riv ost. Fyll varje crępes med 1,5 msk riven ost, tunt skivat smör och 3 knoppar. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Strö riven ost över och några klickar smör.
- Gratinera cirka 10 minuter, tills osten fått fin färg.
Kockens kommentar
Egentligen skall det vara vita sparrisknoppar, men vi har valt grön sparris och större delen av sparrisen av ekonomiska skäl. Danny Kaye (1913-1987) född David Daniel Kaminsky var världsberömd, sjungande filmkomiker på 1940- och 50-talet. Fick en Oscar 1954. Aktivt engagerad för FN:s barnfond.