
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 0
Recept: 420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 21%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Hacka valnötter.
- Knäck ägg i en bunke och vispa samman med en gaffel eller visp. Tillsätt nötter, cognac och smula ner ost. Dra ett par varv med pepparkvarn. Blanda.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande.
- Vänd omeletten i pannan med hjälp av en tallrik. Sänk till låg värme och grädda ytterligare någon minut, helst under lock.
- Lägg över på tallrik och servera genast. Servera gärna lite konjak, ost och nötter som tillbehör.