
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Koka upp russin i must. Låt sjuda på svag värme tills musten kokat in, men passa så det inte kokar torrt.
- Tärna päron och äpple. Koka upp tillsammans med sirap och smör. Låt sjuda i 15 minuter utan lock. Rör då och då. Ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Pajdeg: Mixa hasselnötter i en köksassistent. Tillsätt mjöl, bakpulver och smör. Pulsa ihop det så att det precis går ihop till en smuldeg.
- Värm upp mjölk försiktig med limejuice. Tillsätt i degen. Pulsa ihop det.
- Lägg upp äpplena och päronen i en form. Lägg degen ovanpå och bred ut.
- Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt svalna i 15 minuter.
- Servera pajen med de syrliga ljumna russinen och riccotta.