Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (12/paj): 12

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äpple och päroncrustade med syrliga russin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2718 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 150 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

...

Skapat av
Maximillian

Tillagning (40 min )

  1. Koka upp russin i must. Låt sjuda på svag värme tills musten kokat in, men passa så det inte kokar torrt.
  2. Tärna päron och äpple. Koka upp tillsammans med sirap och smör. Låt sjuda i 15 minuter utan lock. Rör då och då. Ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Pajdeg: Mixa hasselnötter i en köksassistent. Tillsätt mjöl, bakpulver och smör. Pulsa ihop det så att det precis går ihop till en smuldeg.
  5. Värm upp mjölk försiktig med limejuice. Tillsätt i degen. Pulsa ihop det.
  6. Lägg upp äpplena och päronen i en form. Lägg degen ovanpå och bred ut.
  7. Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt svalna i 15 minuter.
  8. Servera pajen med de syrliga ljumna russinen och riccotta.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem