Konfektmarmelad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 60st): 1

 

Garnering:

 

Strösocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Konfektmarmelad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 1984

GBR (GI) / port: 157

Recept: 1984 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 965 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Garnering:

Strösocker 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 3 tim )

  1. Koka upp juice och vatten i en kastrull. Blanda pektin med lite av sockret. Tillsätt och låt koka kraftigt i 1 minut. Rör om och tillsätt resten av sockret.

  2. Skumma bladningen (ta bort ev. skum). Dela blandningen i fler kastruller om olika färg önskas och droppa i karamellfärg.

  3. Häll upp massan i form(-ar) med rak kant. Massans höjd 1-2,5 cm (hel sats med 2,5 cm kuber = 15x25 cm form). Låt massan kallna/stelna i 2-3 timmar.

  4. Stjälp upp marmeladen på smörpapper. Skär i tärningar. Rulla dem i socker. Låt bitarna torka i rumstemperatur. Vänd dem några gånger.

Kockens kommentar

Alternativ: Låt marmeladen kallna i form över natt. Häll socker i en plastpåse och och skaka marmeladbitar försiktigt i påsen. Låt torka.

Marmeladen förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Hållbar cirka två veckor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem