Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 3061

GBR (GI) / port: 88
Recept: 3061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 22%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Apelsinskal 1.0 styck 0%
Smörpapper Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj.
Koka utan lock tills simmig. Gör kulprov. Rör om regelbundet. Koktid cirka 15 minuter i en vid kastrull och 30 minuter i en smal. - Riv apelsinskal och tillsätt i kolasmeten. Olja in en ugnsplåt.
- Häll upp smeten på plåten. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.
- Linda smörpapper eller annat papper runt halva kolabiten. Fäst med tunt snöre runt, om det skall vara extra fint. Förvaras kallt.
Kockens kommentar
Kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Kan man rulla smeten med fingertopparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar.