Apelsinkola
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 60st): 1

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Apelsinskal

1.0 

styck

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Apelsinkola

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 3061

GBR (GI) / port: 88

Recept: 3061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 22%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 714 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Apelsinskal 1.0 styck 0%

Smörpapper Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj.

    Koka utan lock tills simmig. Gör kulprov. Rör om regelbundet. Koktid cirka 15 minuter i en vid kastrull och 30 minuter i en smal.

  2. Riv apelsinskal och tillsätt i kolasmeten. Olja in en ugnsplåt.

  3. Häll upp smeten på plåten. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.

  4. Linda smörpapper eller annat papper runt halva kolabiten. Fäst med tunt snöre runt, om det skall vara extra fint. Förvaras kallt.

Kockens kommentar

Kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Kan man rulla smeten med finger­topparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem