Kanderade juläpplen med, eller utan mandelfyllning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strösocker

3.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Ättikssprit 12%

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanderade juläpplen med, eller utan mandelfyllning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 19

Recept: 1857 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 219 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Strösocker 3.0 dl 62%

Vatten 1.0 dl 0%

Ättikssprit 12% 1.0 tsk 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull. Koka upp och låt sockerlagen koka ordentligt (=140°C), cirka 15 minuter. Gör knäckprov. Rör om regelbundet med träslev. Varning för het glasyr.

  2. Gnid äpplet blankt med en handduk. Olja in några tallrikar.

  3. Kärna ur äpplen med en urkärnare (=rakt hål genom äpplet) och fyll hålet med mandelmassa. Stick in en träpinne snett i äpplet genom fruktköttet. Alternativt kan man strunta i urkärning och mandelmassan.

  4. Snurra äpplena i glasyren, hjälp till med sked. Ställ över på oljade tallrikar. När glasyren börjar stelna ställs kastrullen åter på plattan för att få rätt värme.

Kockens kommentar

Knäckprov: Doppa slevskaftet i lagen och sedan i iskallt vatten. Blir glasyren hård och skör som glas = färdig.

Förr i tiden var ett sparat höstäpple en populär julklapp till barnen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem