
Krispiga choklad- och apelsinflingor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 30
Recept: 2110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 33%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Smält smör i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt.
- Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Choklad får aldrig koka.
- Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.
- Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.
- Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering.
Kockens kommentar
Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare. Choklad får aldrig koka utan skall värmas försiktigt, t.ex. i vattenbadsskål.