Krispiga choklad- och apelsinflingor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats (0,5 liter): 1

Cornflakes

5.0 

dl

Apelsin hel

0.5 

styck

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krispiga choklad- och apelsinflingor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 30

Recept: 2110 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 33%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 448 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Cornflakes 5.0 dl 11%

Apelsin hel 0.5 styck 2%

Smörpapper %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Smält smör i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt.

  2. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Choklad får aldrig koka.

  3. Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.

  4. Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.

  5. Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering. 

Kockens kommentar

Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare. Choklad får aldrig koka utan skall värmas försiktigt, t.ex. i vattenbadsskål.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem